Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с ягодов крем и вафли

Сладкиш с ягодов крем и вафли

Сладкиш с ягодов крем и вафли
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
09/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Има сладкиши, а има и сладкиши със сочна глазура и ягодов крем, които никога няма да забравите, ако имате щастието да ги опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 цели
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 5 с.л.
  • газирана вода - 100 мл
  • кора от мандарина
  • ванилия - 1 бр.
  • сок от мандарина - 1 с.л.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • какао - 1 с.л. равна
  • крем
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • извара - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • крем - 3 с.л. ягода без варене
  • вафли - Боровец
  • сироп - 200 мл сок от компот кайсии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта с миксер. Добавя се олио, газирана вода, кора и сок от мандарина, накрая брашното с бакпулвера и се разбърква на гладка кексова смес.

Отделя се в чаша 3 с.л. бяла смес и се разбърква с 1 с.л. сок от компот и лъжица какао.

Във форма сърце за сладкиши сипваме половината бяла смес.

Отгоре оформяме на решетка сместа с какао и покриваме с останалото бяло тесто. Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 35 минути.

Изважда се върху решетка да се охлади и срязваме с къдрав нож на две части. Поставя се едната половина в чиния и сиропираме със 100 мл от компота, а втората половина от блата с останалия сок.

В прясно мляко сипваме крем на прах с аромат на ягода и се разбива с миксер на крем.Отделно се разбива заквасена сметана, пудра захар, извара и ванилия.

Смесват се двата крема и се разбъркват добре.С половината крем се намазва блата и захлупваме с втората сиропирана част.

Измазва се от всички страни и поръсваме с настъргана шоколадова вафла Боровец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: