Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта с миксер. Добавя се олио, газирана вода, кора и сок от мандарина, накрая брашното с бакпулвера и се разбърква на гладка кексова смес.
Отделя се в чаша 3 с.л. бяла смес и се разбърква с 1 с.л. сок от компот и лъжица какао.
Във форма сърце за сладкиши сипваме половината бяла смес.
Отгоре оформяме на решетка сместа с какао и покриваме с останалото бяло тесто. Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 35 минути.
Изважда се върху решетка да се охлади и срязваме с къдрав нож на две части. Поставя се едната половина в чиния и сиропираме със 100 мл от компота, а втората половина от блата с останалия сок.
В прясно мляко сипваме крем на прах с аромат на ягода и се разбива с миксер на крем.Отделно се разбива заквасена сметана, пудра захар, извара и ванилия.
Смесват се двата крема и се разбъркват добре.С половината крем се намазва блата и захлупваме с втората сиропирана част.
Измазва се от всички страни и поръсваме с настъргана шоколадова вафла Боровец.