Хайдушки кебап в печена кора

11/02/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914066
"Грабвайте вилицата и заедно да опитаме какво толкова му харесват на този Хайдушки кебап в печена кора "
Приготвяне70 мин.
Готвене80 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 783
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 400 г
  • мая - 7 г суха
  • захар - 1 с.л. захар
  • вода - 250 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • за плънката
  • месо - 600 г свинска плешка
  • печурки - 400 г
  • лук - 2 големи глави
  • чушки - 3 бр. червени
  • масло - 70 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 70 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тестото, като пресеете брашното в купа с щипката сол. Разтворете маята със захарта в купа с 100 мл топличка вода. Посипете с малко брашно и оставете да втаса за около 15-20 мин.

Междувременно нарежете месото на хапки. Почистете и нарежете на дребно лука, чушките, а гъбите - на полумесеци. Направете тестото, като в пресятото брашно оформите кладенче и в него сипете втасалата мая, една супена лъжица олио и остатъка от хладката вода. Замесете меко тесто и го поставете в намазана с олио купа. Покрийте с кърпа и оставете за около час да втаса, докато удвои обема си.

През това време загрейте маслото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете месото за около 15 мин, като разбърквате периодично. Добавете нарязаните лук и чушки. Пържете още около 10 мин и добавете и гъбите. Разбъркайте хубаво и гответе още около 10 мин. Овкусете със сол, черен и червен пипер, ригана и чубрицата. Оставете плънката да се охлади.

Извадете тестото от купата и леко го премесете с малко брашно. Пригответе средна по големина тава (моята беше 28 см диаметър) и я намажете с олио.

Разточете тестото на кора, по-голяма от диаметъра на тавата, тъй като трябва да се направи и борд от тестото. Разстелете тестото в тавата и оформете и борда по стените.

Намажете тестото с олио. Оставете тестото да втаса още за около 20 мин. Сипете плънката за кебапа в оформената кора и разстелете равномерно.

Запечете Хайдушкия кебап във фурна на 180°C за около 40 мин. В последните 10 мин поръсете с настъргания предварително кашкавал.

Рецептата е взаимствана от yankod.comподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар