Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Подлучен хайдушки кебап

Подлучен хайдушки кебап

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Подлучен хайдушки кебап1 / 2
25/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • масло - 60 г
  • моркови - 4 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • домати - 4 - 5 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • бахар - 1 зърно
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 1 бр. люта
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка пресен
  • лозови листа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно добре почистените моркови, домати, люта чушка, целина, магданоз и копър. Смесете ги в дълбока купа и ги разбъркайте добре. Добавете олиото, черен пипер, стритото зърно бахар, пресования чесън и ги оставете на хладно поне за 30 минути.

Загрейте половината от маслото и запържете до златисто ситно нарязания лук. Посолете го и го прехвърлете в дълбок глинен съд. В остатъка от маслото запържете телешкото месо от всички страни, нарязано на малки кубчета.

Върху лука изсипете половината от зеленчуковата смес. Отгоре положете месото и покрийте с остатъка от нарязаните и овкусени зеленчуци. Залейте с бялото вино, покрийте плътно с лозови листа и печете поне 90-110 минути в средно загрята фурна (около 160-170 градуса).

Поднесете с гарнитура от задушен ориз или друга подходяща по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: