Начин на приготвяне
В купа се чуква цяло яйце, добавят се и два белтъка и се разбиват с вилица с щипка сол.
Прибавяме слънчогледови семена, хуск, микс от семена, гореща вода, мас (аз сложих олио) и всичко се разбърква добре.
Първо сипваме царевично брашно, след него оризово брашно с бакпулвера и накрая брашно от ленено семе.
Отново се разбърква на гъста каша. Върху хартия за печене се оформят 5 хлебчета с лъжицата.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 15-20 минути, следете ги зависи от печката.
Когато добият златист цвят и като почукаш отгоре кънти, показва че са готови.
Тези хлебчета са много вкусни. Забравете за бялото тесто и опитайте с тези здравословни хлебчета!