Питка за боляри

11/02/2019
"Тази питка е за всеки, който носи в гърдите си сърце на истински болярин, останалото са подробности "
Приготвяне2 мин.
Готвене45 мин.
Общо47 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - Около 600 г
  • кисело мляко - 250 г
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр. + 1 за намазване преди печене
  • краве масло - 50 г за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от изброените продукти. Разделя се тестото на пет части, които се развиват на правоъгълник и се редят една върху друга като помежду им се мажат обилно с краве масло.

Правоъгълникът се прави по тесен и се реже на ленти по двата му края, които се преплитат един срещу друг и питката се оформя.

Слага се в тавата да втасва до двоен обем, намазва се с яйце и печем питката за боляри на 180 градуса. подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар