Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка за боляри

Питка за боляри

Питка за боляри
Снимка: Марияна борисова
3 / 4
11/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
47 мин.
"Тази питка е за всеки, който носи в гърдите си сърце на истински болярин, останалото са подробности"

Необходими Продукти

  • брашно - Около 600 г
  • кисело мляко - 250 г
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр. + 1 за намазване преди печене
  • краве масло - 50 г за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от изброените продукти. Разделя се тестото на пет части, които се развиват на правоъгълник и се редят една върху друга като помежду им се мажат обилно с краве масло.

Правоъгълникът се прави по тесен и се реже на ленти по двата му края, които се преплитат един срещу друг и питката се оформя.

Слага се в тавата да втасва до двоен обем, намазва се с яйце и печем питката за боляри на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: