Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постен грах с картофи за душата

Постен грах с картофи за душата

Постен грах с картофи за душата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Да, за душата го готвим, но и стомахът ще остане доволен"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 400 г консервиран
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. рязани, консервирани
  • картофи - 3 бр.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват и нарязват на дребно, а морковът на колелца.

Слагат се в тенджера с малко мазнина и се задушават. След като омекнат, към тях се прибавя отцеденият грах.

Зеленчуците се разбъркват и към тях се прибавят червеният пипер и малко царевично брашно. Отново всичко се разбърква и в тенджерата се добавят рязаните домати.

Задушават се минута-две, след което се налива топла вода и сол на вкус.

След завиране се прибавят картофите, нарязани на средно големи парчета.

Температурата на котлона се намалява и грахът яхния се готви до сваряване на картофите.

Постният грах с картофи се сервира поръсен с нарязан на дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: