Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.
Отделно разтворете захарта и маята в топлата вода. Разбийте яйцата и ги прибавете в кладенчето заедно с олиото, киселото мляко и разтворената мая, разбъркайте и замесете меко и гладко тесто. Поставете тестото в намаслена купа и завийте с чиста кърпа, оставете на топло за 1 час да удвои обема си.
Разделете втасалото тесто на 4 еднакви по големина оформени топки. Всяка топка разточете на кора с диаметъра на дъното на тавата. Подредете ги една върху друга в намаслената тава, като между тях мажете с мекото масло, а след намазаната втора кора, настъргвате сирене.
С чаша очертайте кръг в средата на корите, останалата част нарежете с нож на 16 триъгълника. Събирате триъгълниците по два в съседство един върху друг остават 8 триъгълника.
Усуквате един от триъгълниците, завивате на охлюв и го поставяте върху очертаното кръгче в средата. Усуквате и останалите един по един и завивате на охлюви около поставения на средата. Намажете питата с останалото масло и оставете да втаса за 30 минути.
През това време разбийте яйцето и прибавете киселото мляко и солта, разбъркайте. След уреченото време залейте питата със заливката и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто за около 40 минути.
Готовата усукана пита покрийте с чиста кърпа за 10 минути да се задуши, сервирайте топла.