Постно прясно зеле с бял боб на тиган

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5819114416
12/02/2019
"Прясно зеле и боб на тиган - очаквано вкусна комбинация "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо585
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситни кубчета, чесъна на ситно, настържете моркова на дребно ренде и нарежете зелето на малки и тънки лентички.

Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона на умерена температура.

Запържете лука за около 3 мин, докато омекне. Добавете настъргания морков, чесъна и подправките и разбъркайте. Гответе още около 5 мин и добавете зелето.

Отново хубаво разбъркайте, за да се смесят продуктите.

Добавете доматения сос и зеленчуковия бульон. Оставете ястието да ври на слаба температура около 30 мин.

Накрая добавете белия боб, разбъркайте хубаво. Гответе постното зеле с боб още около 5 мин.

Сервирайте зелето с боб, като поръсите по желание с прясно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар