Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки по Ботевградски

Милинки по Ботевградски

Милинки по Ботевградски
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Трудно ще намерите по-вкусни милинки от тези, познайте докъде ходихме, за да вземем рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • мая - 20 г
  • захар - 20
  • растително масло - 30 мл
  • За заливката
  • масло - 180 г
  • сирене - 100 г натрошено
  • сол - 10 г
  • брашно - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се сварява и се оставя да изстине. Прибавят се маята, размита в малко мляко, захарта, разбитите яйца и пресятото брашно.

От полученото средно меко тесто, след като втаса, с потопени в мазнина ръце се оформят топчета. Нареждат се едно до друго в тава, намазана с мазнина, и се оставят да втасат.

Заливат се с приготвената през това време заливка от разтопено масло с брашно, сол и сиренето и милинките се пекат в умерена фурна до готовност.

П.П. - Аз направих 1/2 доза от сместа за милинките по ботевградски, доста едри се получиха, но като за първи път съм доволен от резултата.

Източник: Rosen Dani Redjovski (Чичо Росен) от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: