Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко и разтворете маята и 1 ч.л. захар.
Пресейте брашното. Излейте млякото, добавете яйцето, олиото и солта. Замесете меко тесто.
Сложете го в купа и покрийте с парче найлон.
Оставете купата на топло в леко загрята фурна, докато тестото удвои обема си.
От втасалото тесто късайте малки парчета, направете ги на топка и потопете за кратко в разтопено краве масло.
Наредете милинките в тава 26 см, покрийте с кърпа, и оставете отново да втасат.
Разтопете 50 г краве масло, запържете 2 супени лъжици царевично брашно.
Отдръпнете съда от котлона и изсипете разбитото с кисело мляко яйце.
Разбъркайте. Натрошете сиренето върху милинките и полейте с приготвената заливка.
Изпечете милинките на 180 гр. до приятен загар.
Готовите милинки по семейна рецепта са много вкусни поръсени с пудра захар!
Да ви е сладко!
P.S. Милинките са любима закуска за малки и големи, затова можем да ви препоръчаме още някои страхотни рецепти за милинки.