Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пържени селски кюфтета

Пържени селски кюфтета

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пържени селски кюфтета
Снимка: Зори
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Трябва да е от чистият въздух, няма друго обяснение защо тези пържени селски кюфтета са толкова невероятно вкусни"

Необходими Продукти

  • кайма - 700 г смес
  • печурки - 100 г, ситно нарязани
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия стар
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • ронена чубрица - 2 - 3 щипки
  • магданоз - 1 стрък
  • копър - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се измиват хубаво и заедно с пънчетата се нарязват на съвсем ситно.

Лукът се обелва и се настъргва на най-ситното ренде.

Скилидките чесън също се скълцват или настъргват на рендето.

Филията стар хляб се накисва във вода, докато омекне.

В голяма купа се смесва каймата с гъбите, подправките (наситнените копър, магданоз и люта чушка, чубрица, черен пипер, сол) и се добавя яйцето.

Добавя се настърганият лук, чесън и омекналият хляб. Каймата се омесва хубаво и се оставя за 30 минути да се овкуси.

С намаслени ръце се оформят кюфтетата и се изпържват в тиган с малко мазнина и от двете страни до апетитен златисто-кафяв цвят.

Селските кюфтета се поднасят топли с гарнитура по желание: свежа салата или друго по ваш избор.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Макар и без гъби /просто нямах/, се получиха изключително сочни, вкусни и пикантни кюфтета!
03.09.2019 22:10
1