Кремсупа от гъби на Ваня Джорджевич

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
400
190
4
14/02/2019
"Завладяващо ароматна и с вкус, който дълго ще помните - Кремсупата от гъби на Ваня Джорджевич "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 641
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук, гъби и моркови се задушават в маслото около 5-10 минути. Посоляват се на вкус и се заливат с около 2 л гореща вода. Вари се около 20-25 минути до омекване на зеленчуците.

В отделен съд се прави запръжка от маслото и брашното, прибавя се студеното мляко.

Разрежда се с горещия бульон и се прибавя към супата.

След това се пасира с пасатор внимателно, прибавя се черния пипер.

При сервиране във всяка купичка се прибавя по 1 супена лъжица заквасена сметана, парченца варени яйца.

Гъбената супа се поръсва със ситно нарязан магданоз.

По желание гъбената кремсупа се поръсва със ситно настърган кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар