Лучена супа с бяло вино и сирене

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
18/02/2019
"Класическо предложение за хапване от Френската кухня, което ви съветваме да приемете "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете лука на едри полумесеци.

Загрейте зехтин и бучка масло в дълбок съд на котлона и поставете лука да се задушава. Добавете кафявата захар и разбъркайте. Оставете лука да омекне и да се карамелизира на умерен огън за няколко минути като бъркате през цялото време.

Отделете листенцата на стръкчетата мащерка. Накълцайте ги на ситно и прибавете към лука.

Нарежете пълнозърнеста багета на филийки. Настържете швейцарското сирене или кашкавал и разпределете върху филийките. Подредете в тавичка и изпечете във фурната.

Подправете карамелизирания лук със сол и черен пипер.

Нарежете скилидките чесън на ситно и прибавете. Добавете супена лъжица брашно и разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Залейте с литър зеленчуков бульон и добавете чаена чашка бяло вино.

Намалете котлона и гответе супата за още половин час. Сервирайте френската лучена супа гарнирана със запечените филийки със сирене.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
19.02.2019 14:42
Току що гледах как я приготви тази супа и ми хареса много... Браво!
0
0