Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена Супа»Лучена супа с бяло вино и сирене

Лучена супа с бяло вино и сирене

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
18/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Класическо предложение за хапване от Френската кухня, което ви съветваме да приемете"

Необходими Продукти

  • лук - 3 - 4 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • телешки бульон - 1 л
  • мащерка - 2 стръка
  • сирене грюер - 150 г (или друго сирене)
  • багета - 1 бр. питка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на едри полумесеци.

Загрейте зехтин и бучка масло в дълбок съд на котлона и поставете лука да се задушава. Добавете кафявата захар и разбъркайте. Оставете лука да омекне и да се карамелизира на умерен огън за няколко минути като бъркате през цялото време.

Отделете листенцата на стръкчетата мащерка. Накълцайте ги на ситно и прибавете към лука.

Нарежете пълнозърнеста багета на филийки. Настържете швейцарското сирене или кашкавал и разпределете върху филийките. Подредете в тавичка и изпечете във фурната.

Подправете карамелизирания лук със сол и черен пипер.

Нарежете скилидките чесън на ситно и прибавете. Добавете супена лъжица брашно и разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Залейте с литър зеленчуков бульон и добавете чаена чашка бяло вино.

Намалете котлона и гответе супата за още половин час. Сервирайте френската лучена супа гарнирана със запечените филийки със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Току що гледах как я приготви тази супа и ми хареса много... Браво!
19.02.2019 14:42