Яхния от постен грах с червена леща

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
15/02/2019
"Като ще е постно, то задължително трябва и да е вкусно - ето го нашето предложение - яхния от постен грах с червена леща "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 029
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука (1 бр.) и моркова (1 бр.), измиваме и нарязваме на ситно. В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.), малко вода и слагаме да се задушават до омекване, нарязаните лук и морков и наситнените скилидки чесън.

Когато останат на мазнина, слагаме граха (300 г) и запържваме няколко минути, като разбъркваме непрекъснато. Ръсваме черен пипер млян на вкус и къри също на вкус. Прибавяме и червен пипер (1 ч.л.). Наливаме топла вода (600-800 мл приблизително) и варим ястието 30-35 минути.

Проверяваме дали грахът е уврял и при необходимост варим още. Когато е готов, сипваме и измита в няколко води белена червена леща (100 г). Продължаваме варенето, докато всички продукти се сготвят и тогава сипваме доматено пюре (1 с.л.) и магданоз (пресен или сушен).

Разбъркваме и посоляваме на вкус. При необходимост доливаме още топла вода и варим ястието до готовност. Може да оставим ястието по-течно или да варим повече яхнията до сгъстяване по вкус.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар