Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Гръцки сочен портокалов сладкиш

Гръцки сочен портокалов сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Гръцки сочен портокалов сладкиш
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Да ви отрежем направо 2 парчета, защото знаем, че едно в никакъв случай няма да ви стигне"

Необходими Продукти

  • захар - 170 г
  • масло - 155 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 160 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • портокали - 2 бр. големи
  • сол - 1 щипка
  • масло - за намазване на тавата
  • за сиропа
  • портокалов сок - от единия портокал
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и добавете захарта, разбийте с миксер много добре.

Прибавете яйцата и разбийте на пухкав крем, пресейте брашното и добавете бакпулвера и щипка сол, прибавете ги към яйчената смес и разбъркайте.

Смесете сока на първия портокал с настърганите на ренде кори на двата портокала и ги прибавете при непрекъснато бъркане към сместа.

Намажете тавата с масло и сипете сместа в нея равномерно. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете до суха клечка за около 40 минути.

Сварете сиропа, като смесите сока на другия портокал със захарта, варите за 2-3 минути и оставете да се охлади.

След като извадите готовия сладкиш от фурната полейте равномерно със сиропа, оставете да се охлади и попие сиропът.

Сервирайте охладения сиропиран сладкиш.

Гръцкият сочен портокалов сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: