Начин на приготвяне
Разтопете маслото и добавете захарта, разбийте с миксер много добре.
Прибавете яйцата и разбийте на пухкав крем, пресейте брашното и добавете бакпулвера и щипка сол, прибавете ги към яйчената смес и разбъркайте.
Смесете сока на първия портокал с настърганите на ренде кори на двата портокала и ги прибавете при непрекъснато бъркане към сместа.
Намажете тавата с масло и сипете сместа в нея равномерно. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете до суха клечка за около 40 минути.
Сварете сиропа, като смесите сока на другия портокал със захарта, варите за 2-3 минути и оставете да се охлади.
След като извадите готовия сладкиш от фурната полейте равномерно със сиропа, оставете да се охлади и попие сиропът.
Сервирайте охладения сиропиран сладкиш.
Гръцкият сочен портокалов сладкиш е готов.