Начин на приготвяне
Започваме със сиропа.
В тиган слагаме водата и захарта, варим и добавяме кръгчетата портокали, обръщаме и от двете страни, за да попият добре от сиропа.
Изваждаме ги и ги редим на дъното на форма 26 см/може и по-малка/.
На дъното на формата поставяме хартия за печене, изрязана по дъното на формата.
Редим кръгчетата портокали и оставяме на страна.
Започваме приготвянето на блата. Разбиваме 3 яйца с лъжичката сол, след няколко минути добавяме захарта и разбиваме като за кекс.
Добавяме корите от портокал, олиото и брашното с бакпулвера.
Така приготвената смес /трябва да е с плътността на кекс/ изсипваме върху кръгчетата портокали.
Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 мин.
През това време в тигана със сиропа прибавяме и половината чаша портокалов сок. Варим на бавен огън още 15 мин.
След като портокаловият сладкиш е готов, го вадим и изчакваме да се охлади и заливаме със сиропа.
Моят сполучлив портокалов сладкиш е готов!
Източник: Petya Angelova - Кулинарна мрежа