Малки содени питки с извара и ленено брашно

16/02/2019
"Вместо хляб от магазина - защо не направите ароматни малки содени питки с извара и ленено брашно - вкусни и здравословни "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 258
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се сипва бяло брашно и оформяме кладенче. В домашно квасено кисело мляко се разбива сода за хляб, да шупне, и сипваме в брашното. Чуква се яйцето, добавят се сол, ленено брашно и извара.

Разбърква се добре с вилица на гъста смес, но без да се меси. Разделя се на 4 части. Поръсват се с брашно и леко с пръсти се овалват на топчета.

Поставят се в тава върху хартия или тефлоново килимче да не залепва. С дръжката на лъжицата се оформя в средата дупка и поставяме кубче масло.

При печене то се топи и облива хлебчето. Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 20-25 минути. Хапваме топли готовите малки питки, чудесни са за обяд и закуска!

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар