Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Постно ризото с гъби

Постно ризото с гъби

Постно ризото с гъби
Снимка: Зина
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Ризото по време на пости или как да си хапваме вкусно без да нарушаваме каноните"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • печурки - 300 г
  • царевица - 3 - 4 с.л. от консерва
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и ги нарежете на дребно. Задушете ги в олиото до омекване. Добавете почистените и нарязани на филийки гъби.

Разбъркайте и гответе, докато гъбите променят цвета си.

Измийте ориза под течаща вода, докато спре да отделя нишесте и водата стане бистра.

Прибавете ориза към гъбите и морковите, бъркайте непрекъснато, докато стане прозрачен. Добавете и царевицата, разбъркайте и налейте около 2 ч.ч. топла вода.

Оставете ориза да къкри на бавен огън, като разбърквате периодично.

Ако е необходимо, долейте още топла вода.

След като оризът набъбне, ястието е готово. Преди да свалите ризотото от огъня, овкусете със сол, черен пипер и малко къри.

Постното ризото с гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: