Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свински крачета с нахут и трюфел

Свински крачета с нахут и трюфел

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински крачета с нахут и трюфел
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6
"Аромат ли бе, да го опишеш, вкус ли бе, да му устоиш"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 1 кг
  • трюфели - около 8 г черен
  • нахут - 500 г сварен или от консерва
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • целина - 1 стрък
  • чушки - 1 - 2 бр. зелена
  • доматено пюре - 350 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют пипер - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. сушени зеленчуци
  • зехтин - 80 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците - лук, праз, целина, чесън и чушка и ги накълцайте на ситно или смелете в блендер (аз предпочитам вторият вариант)

Загрейте зехтина на умерен огън и ги запържете в него за 5 минути при периодично разбъркване.

Добавете дафиновите листа, за да пуснат аромата си и сложете свинските крачета - всяко от тях разполовено надлъжно. Разбъркайте за около 2 минутки и сипете доматеното пюре, сол и червения, лютия и черния пипер. Гответе 2-3 минути.

Налейте вода, колкото да покрива подготвените свински крачета и оставете да се сварят на тих огън под капак до абсолютна готовност - около 3 часа. Може да готвите и на умерен огън, съкращавайки времето, но имайте предвид, че ястието става по-вкусно приготвено бавно, на слаб огън. Доливайте водичка от време на време и когато крачетата са почти сварени, сложете сушените зеленчуци.

Сипете свареният нахут и трюфел, нарязан на фини кръгчета или настърган. Гответе още 5-6 минути. Готовото ястие поднесете топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: