Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците - лук, праз, целина, чесън и чушка и ги накълцайте на ситно или смелете в блендер (аз предпочитам вторият вариант)
Загрейте зехтина на умерен огън и ги запържете в него за 5 минути при периодично разбъркване.
Добавете дафиновите листа, за да пуснат аромата си и сложете свинските крачета - всяко от тях разполовено надлъжно. Разбъркайте за около 2 минутки и сипете доматеното пюре, сол и червения, лютия и черния пипер. Гответе 2-3 минути.
Налейте вода, колкото да покрива подготвените свински крачета и оставете да се сварят на тих огън под капак до абсолютна готовност - около 3 часа. Може да готвите и на умерен огън, съкращавайки времето, но имайте предвид, че ястието става по-вкусно приготвено бавно, на слаб огън. Доливайте водичка от време на време и когато крачетата са почти сварени, сложете сушените зеленчуци.
Сипете свареният нахут и трюфел, нарязан на фини кръгчета или настърган. Гответе още 5-6 минути. Готовото ястие поднесете топло.
Добър апетит!