Постно китайско зеле с резене

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90024827724
18/02/2019
"И с китайско зеле става вкусно постно зеле - ама трябва да е приготвена по точно тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 473
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Китайското зеле и резенето се режат на тънки ивички. Листата на резенето се наситняват и се оставят за накрая.

Чесънът, лукът и моркова се обелват и наситняват.

В тенджера се загрява олиото и поетапно се добавят лукът, морковът, чесънът, резенето и китайското зеле. Поръсват се при задушаването със щипка сол. След като поомекнат, се долива разреденото с малко вода доматено пюре и се изчакват няколко минути.

Долива се гореща вода, колкото съвсем леко да покрие продуктите, и се задушава под капак на умерен котлон.

След като постното зеле е готово, се поръсва със сол, кимион и черен пипер на вкус.

Ястието може да се поднесе както горещо, така и охладено.

При сервиране яхнията се поръсва със наситнените листенца резене.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
22.02.2019 14:14
Към рецептата имам една забележка - по-добре увеличете двойно продуктите, защото вкъщи много се хареса и всеки искаше да му се сипе допълнително. Но пък се готви много по-бързо от обикновеното зеле, така че приготвянето не отнема много време.
4
0