Постно китайско зеле с резене

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
18/02/2019
"И с китайско зеле става вкусно постно зеле - ама трябва да е приготвена по точно тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 157
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Манджи

Начин на приготвяне

Китайското зеле и резенето се режат на тънки ивички. Листата на резенето се наситняват и се оставят за накрая.

Чесънът, лукът и моркова се обелват и наситняват.

В тенджера се загрява олиото и поетапно се добавят лукът, морковът, чесънът, резенето и китайското зеле. Поръсват се при задушаването със щипка сол. След като поомекнат, се долива разреденото с малко вода доматено пюре и се изчакват няколко минути.

Долива се гореща вода, колкото съвсем леко да покрие продуктите, и се задушава под капак на умерен котлон.

След като постното зеле е готово, се поръсва със сол, кимион и черен пипер на вкус.

Ястието може да се поднесе както горещо, така и охладено.

При сервиране яхнията се поръсва със наситнените листенца резене.

Добър апетит!

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
22.02.2019 14:14
Към рецептата имам една забележка - по-добре увеличете двойно продуктите, защото вкъщи много се хареса и всеки искаше да му се сипе допълнително. Но пък се готви много по-бързо от обикновеното зеле, така че приготвянето не отнема много време.
4
0