Начин на приготвяне
В тенджера в олиото се задушава ситно нарязаният лук.
Добавят се ситно нарязаните морков и чесън, след няколко минути - и печурките, също накълцани на дребно.
След като се позадушат, се добавя червеният пипер, брашното и доматеното пюре, разредено с гореща вода.
След като всичко заври, се добавя грахът и още малко гореща вода, колкото да покрие зеленчуците.
Тенджерата се захлупва и котлонът се намалява. Ястието се оставя да къкри около половин час.
Малко преди да е готово, се овкусява със сол, кимион и черен пипер на вкус, поръсва се с наситнения босилек.
Дърпа се от котлона и граховата кремсупа се пасира.
Кремсупата се поднася поръсена с крутони и листенца пресен босилек.
Постната супа с грах и печурки е готова.