Начин на приготвяне
Семпло ястие, с което повечето от нас са израснали. Магията винаги се крие в простичките неща, които ни носят мили спомени и познати вкусове, сгряващи душата.
Нарязваме на тънки шайби наденицата и я запържваме за кратко от двете страни в тиган с нагорещена растителна мазнина. Изваждаме я и я поставяме в чиния настрани.
В същата овкусена мазнина ще изпържим яйцата. Разбиваме ги добре с щипка сол. Прибавяме към тях настъргания на едро кашкавал. Изсипваме ги в тигана и разпределяме сместа равномерно по дъното му.
Намаляваме температурата и оставяме да се запичат бавно, като не разбъркваме сместа.
Нарязваме зелената чушка на тънки резенчета и ги подреждаме върху яйцата.
Прибавяме наденицата и поръсваме с черен пипер.
След като омлетът е готов, добавяме към тях от маринованото пикантно сирене в зехтин. Разпръсваме го небрежно и прибавяме няколко нарязани мариновани изсушени доматчета, ей тъй - за колорит.
Поръсваме с малко люто чили за пикантност и се наслаждаваме на всяка хапка.
Пържените яйца с луканкова наденица и пикантно сирене са готови.
Съвет: Маринованото сирене е нарязано на кубчета, подправено със скилидки чесън, люто чили, пресни летни подправки, като риган и розмарин. Заливам със зехтин и поставям буркана в хладилника.
Винаги разполагам с такова и щом привърши, нарязвам ново, като използвам овкусената с аромати марината. То е идеалната комбинация като мезе към чаша изстудено червено вино.