Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Пай с бутертесто, сладкарски крем и киви

Пай с бутертесто, сладкарски крем и киви

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пай с бутертесто, сладкарски крем и киви
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Като майсторите - можете ли и вие да приготвите такъв уникално вкусен пай с бутертесто и сладкарски крем за по-малко от час"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 270 г
  • киви - 3 бр.
  • сладко от ягоди - 2 с.л. или малини (може и пресни плодове)
  • мента - 2 - 3 свежи стръкчета
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 380 мл
  • брашно - 50 г
  • захар - 65 г
  • ванилова захар - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 300 мл от млякото със захарта и ваниловата захар на умерен огън. Отделно разбийте едното яйце със жълтъка на второто и налейте към тях останалото мляко. Сипете брашното и разбийте на рядка кашичка.

Налейте тази смес към млякото на котлона, намалявайки силата на огъня, и бъркайки до сгъстяване - около 6-8 минути.

Готовият крем прехвърлете в купичка и покрийте със прозрачно кухненско фолио, така че да прилепва към крема и да не се образува коричка. Оставете така, докато изстине, а през това време се заемете с основата за пая.

Разточете бутертестото на тънка правоъгълна кора. Надупчете с вилица, за да не набухва прекалено при печенето. Отрежете два пръста от всяка страна на правоъгълника и ги положете върху краищата, за да се получи двойна кора, а в центъра да остане единична - там ще запълним пая с крем.

Изпечете така оформеното тесто в тавичка, покрита с хартия за печене и фурна, загрята предварително до 200 градуса. Щом почервенее, извадете и оставете да изстине.

Сглобете бутер пая, като напълните със сладкарския крем основата и заравните добре.

Обелете и нарежете кивитата на тънки кръгчета и подредете върху крема. Капнете от сладкото от малини или ягоди, а ако ползвате пресни плодове ги подредете между пролуките от резените киви.

Украсете със свежи ментови листа и приберете в хладилник, ако няма да консумирате веднага.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: