Начин на приготвяне
Загрейте 300 мл от млякото със захарта и ваниловата захар на умерен огън. Отделно разбийте едното яйце със жълтъка на второто и налейте към тях останалото мляко. Сипете брашното и разбийте на рядка кашичка.
Налейте тази смес към млякото на котлона, намалявайки силата на огъня, и бъркайки до сгъстяване - около 6-8 минути.
Готовият крем прехвърлете в купичка и покрийте със прозрачно кухненско фолио, така че да прилепва към крема и да не се образува коричка. Оставете така, докато изстине, а през това време се заемете с основата за пая.
Разточете бутертестото на тънка правоъгълна кора. Надупчете с вилица, за да не набухва прекалено при печенето. Отрежете два пръста от всяка страна на правоъгълника и ги положете върху краищата, за да се получи двойна кора, а в центъра да остане единична - там ще запълним пая с крем.
Изпечете така оформеното тесто в тавичка, покрита с хартия за печене и фурна, загрята предварително до 200 градуса. Щом почервенее, извадете и оставете да изстине.
Сглобете бутер пая, като напълните със сладкарския крем основата и заравните добре.
Обелете и нарежете кивитата на тънки кръгчета и подредете върху крема. Капнете от сладкото от малини или ягоди, а ако ползвате пресни плодове ги подредете между пролуките от резените киви.
Украсете със свежи ментови листа и приберете в хладилник, ако няма да консумирате веднага.
Да ви е сладко!