Свинско в гювеч с гъби и зеленчуци

ТеодораТеодораНовак5
22/02/2019
"Всяка хапка вкусна храна носи удоволствие, а това разкошно свинско със сигурност ще ви се услади "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 884
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на големи кубчета.

Целината се обелва и нарязва на средно големи парчета с ширина около 1 мм.

Морковите се нарязват на кръгчета с ширина около 1 мм. Лукът се обелва и нарязва на "лунички". Гъбите се почистват и нарязват на средно големи парчета.

На дъното на гювече се сипват 2 с.л. свинска мас. Отгоре се реди половината от лука, над него целината и морковите. След това се подрежда месото. Над него се слага останалата част от лука. Най-отгоре се подреждат гъбите.

Сипват се още 2 с.л. свинска мас. Добавя се лютият червен пипер. В около 600 мл вода се разтваря солта. Осолената вода се изсипва в гювеча.

Гювечът със свинско се затваря с капака и се поставя в студена фурна. Ястието се пече на 200 градуса за 1 ч. и 30 мин.

Сервира се поръсено с магданоз.

Съвет: Когато готвите в гювеч, важи правилото: студен гювеч - студена фурна; топъл гювеч - топла фурна. Ако температурата на гювеча и фурната е различна, гювечът ще се спука.

Дъното на гювеча отвън винаги трябва да бъде сухо!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар