Калцоне с пуешко и гауда

22/02/2019
"За отличен старт на деня, за вкусен обяд или за вечеря, която всички искат да опитат - перфектни са за всичко "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 2 броя калцоне.

Бутер тестото се разделя на 2 равни части и се разстила. Доматеният сос се смесва с майонезата и се разбърква добре. С получения сос не намазват двата блата бутертесто.

Отгоре се поръсват със сух риган. Върху тестото се подрежда пуешкото филе, нарязано на тънки филии. Гъбите се нарязват на филийки и се задушават до омекване в маслото. Разпределят се върху филето.

Завършваме с настърганиа или нарязана на много тънки филийки Гауда. По желание може да сложите малко топено сирене.

Завиват се двата края и се прехлупват. С остър нож се правят леки разрези, за да излиза парата отгоре. Намазват се с жълтък и се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за 20 минути.

Източник: Mira Rumenova от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марияна борисова
Много богата пица
0
0