Пълнен заек на фурна с картофи

22/02/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай133760
"Ако има нещо, което може да направи този пълнен заек още по-вкусен, това е да го споделите с приятели "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 595
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук. Прибавете гъбите, нарязани на дребно, и чесъна.

Овкусете с подправките, прибавете ориза и задушавайте с малко вода до набъбването му.

Обтрийте заека с масло отвън и отвътре, след което го овкусете с малко сол и по желание червен пипер. Напълнете с плънката и зашийте.

Поставете пълнения заек в тава. Покрийте го отгоре с флейките, нарязани на тънки филийки, сложете отстрани картофите и останалото масло, залейте с малко вода и печете под фолио в загрята на 180 градуса фурна за около 2 - 2.5 часа.

Източник: Вера Иванова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар