Eклери със сметанов крем и шоколад

23/02/2019
"Когато обичате някого, не пропускайте да му направите еклери - за да си знае "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загрява вода, олио и щипка сол. Когато заври сипваме брашното наведнъж и се бърка на топка тесто. Сваля се от котлона и оставяме леко да се охлади.

Едно по едно се добавят яйцата и след всяко се бърка енергично да стане еластично тесто.

Сипва се в пош и шпирцоваме еклери върху хартия или незалепващо покритие. Печем в загрята фурна на 180 градуса до 25-28 минути.

Изваждат се и оставяме да се охладят. С къдрав нож се срязват от едната страна, за да се получи отвор за крема, но може да се пълни и отдолу, като се пробие дупка.

Приготвя се кремът, като се разбива с миксер сметана с крем ягода без варене, бърка се 3 минути да сгъсти. Добавя се лъжица по лъжица готов ванилов крем и се разбърква добре.

Пълнят се еклерите с крема и нареждаме в чиния.

Приготвя се шоколадова глазура, като се загряват продуктите, охлажда се и сипваме в хартиена фунийка с отрязан връх.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар