Кренвиршки цветя с пъдпъдъчи яйца

23/02/2019
"Който е казал, че мъжете не обичат цветя, не е виждал как мъж хапва от тези кренвишки цветя с пъдпъдъчи яйца "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо502
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото и леко го разточете. Обелете кренвиршите и направете напречни разрези, без стигате до края.

Огънете кренвирша, за да се получи кръг и защипете крайчетата с помощта на дървена клечица.

Изрежете четири кръга с по-голям диаметър от този на кренвиршите. Поставете кренвиршите в средата на бутер тестото и подпъхнете крайчетата на тестото във всеки прорез.

Готовите бутер-цветя наредете в тава за печене, застлана с домакинска хартия. Набодете основата на тестото с помощта на вилица.

Печете кренвиршките в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като кренвиршите добият златист цвят, чукнете пъдпъдъчите яйца в средата и допечете до готовност на яйцата.

Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар