Сиропирано пандишпаново руло

26/02/2019
Таня
отТаняНовак1
"Сочно Пандишпаново руло, което направо се топи в устата - чудесно допълнение към всяка чаша кафе "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 678
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • течна ванилия - 3 - 4 капки
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • Пълнеж
  • сладко - 1 ч.ч. по избор
  • бадеми - 2 с.л. или орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

СиропСлагаме в малка тенджера водата, захарта, ванилията (по желание) и ванилената захар, като варим до получаване на сироп (около 5-7 минути). Оставяме да изстине преди да сиропираме рулото.

Сместа

Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят.

Към белтъците се добавя 3 супени лъжици захар и се разбиват на сняг.

Към жълтъците се добавят 2 супени лъжици захар и се разбиват, докато захарта не се разтопи напълно.

Белтъците се добавят към жълтъците бавно и с постоянно разбъркване от долу нагоре, след това се добавя предварително пресятото брашно постепенно и бавно.

Получената смес се изсипва в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути.

След изпичането пандишпановият блат се обръща и се намазва със сиропа с четка, като се внимава да не стане прекалено мек блатът (на мен често ми остава от сиропа), след това се слага сладко по желание (аз избрах черешово, защото такова имах) и се поръсва с бадеми (орехи) и се навива на руло.

По желание се поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко :)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар