Начин на приготвяне
СиропСлагаме в малка тенджера водата, захарта, ванилията (по желание) и ванилената захар, като варим до получаване на сироп (около 5-7 минути). Оставяме да изстине преди да сиропираме рулото.
Сместа
Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят.
Към белтъците се добавя 3 супени лъжици захар и се разбиват на сняг.
Към жълтъците се добавят 2 супени лъжици захар и се разбиват, докато захарта не се разтопи напълно.
Белтъците се добавят към жълтъците бавно и с постоянно разбъркване от долу нагоре, след това се добавя предварително пресятото брашно постепенно и бавно.
Получената смес се изсипва в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути.
След изпичането пандишпановият блат се обръща и се намазва със сиропа с четка, като се внимава да не стане прекалено мек блатът (на мен често ми остава от сиропа), след това се слага сладко по желание (аз избрах черешово, защото такова имах) и се поръсва с бадеми (орехи) и се навива на руло.
По желание се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко :)