Телешки шницели с гъби

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач198513642
26/02/2019
"Направете място за тези майсторски приготвени Телешки шницели с гъби и не забравяйте да споделите рецептата с други "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо919
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва напреки на влакната на пържоли с дебелина 1 см. Начукват се леко с обратната страна на сатърчето на кръст. Посоляват се с пипер и сол. Изтъняват се с дървеното чукче до дебелина около 1/ см.

Намазват се със зехтин и се оставят в хладилника за 2 – 3 часа.

Овалват се в брашно - разбито яйце - галета и шницелите се панират в силно загрятото масло до зачервяване от двете страни.

Почистените гъби /без две/ се нарязват на филийки, посоляват и задушават в същото масло.

Пак в него се запържват останалите две гъби, нарязани на ситно, чесънът, също наситнен и две-три щипки брашно. Долива се виното, посолява се и се редуцира.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар