Яхния от замразена бакла

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68276121566
27/02/2019
"Яхния за чудо и приказ ще спретнете по тази рецепта - да ви е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 582
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • бакла - 400 г замразена
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. консерва, рязани
  • картофи - 3 бр.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на дребно, а морковът - на колелца. Слагат се в тенджера с малко олио и се задушават.

След кратко разбъркване към тях се прибавя вече размразента бакла. След като се задуши и тя, в тенджерата се слага царевично брашно и червен пипер.

Разбърква се, за да не загори яхнията, след което се прибавят рязаните консервирани домати.

Щом ястието заври, се налива топла вода и се прибавя сол на вкус. Прибавят се картофите, нарязани на средно големи парчета и яхнията се оставя да къкри на умерена температура.

Когато баклата и картофите уврат тенджерата, се отстранява от котлона.

Накрая яхнията с бакла се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар