Яхния от замразена бакла

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
712
6k
2k
2k
6
27/02/2019
"Яхния за чудо и приказ ще спретнете по тази рецепта - да ви е вкусно"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 070
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на дребно, а морковът - на колелца. Слагат се в тенджера с малко олио и се задушават.

След кратко разбъркване към тях се прибавя вече размразента бакла. След като се задуши и тя, в тенджерата се слага царевично брашно и червен пипер.

Разбърква се, за да не загори яхнията, след което се прибавят рязаните консервирани домати.

Щом ястието заври, се налива топла вода и се прибавя сол на вкус. Прибавят се картофите, нарязани на средно големи парчета и яхнията се оставя да къкри на умерена температура.

Когато баклата и картофите уврат тенджерата, се отстранява от котлона.

Накрая яхнията с бакла се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар