Варено свинско в марина

28/02/2019
"Поредното доказателство, че хубавите работи стават бавно - разкошно варено свинско в марината "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се разрязва на 2 парчета. В тенджера се слага олио да загрее. Месото се запечатва добре от всички страни. Изважда се. Лукът се почиства и нарязва на едро. Добавя се в тенджерата с олио от месото да се запържи.

Добавя се черният пипер и 2 с.л. брашно да се запържи. Добавя се доматения тсок. Слага се мръвката. Сипва се вода да го покрие.

Морковите се нарязват на едро и се добавят в тенджерата. Добавя се дафинов лист и чубрица. Оставя се да се вари около 2 часа и половина.

Бульонът от месото се прецежда и добавя виното. Останалите 2 с.л. брашно се препичат. Бульонът се оставя да поври и се сгъстява с препеченото брашно. Сосът е готов.

Гъбите се измиват и нарязват на филийки. Слагат се в тенджерка с вода да заври, докато водата заври. Водата се изсипва.

В тиган се слага малко олио да загрее. Гъбите се запържват с малко сол.

Картофите се обелват.

Цвеклото се обелва. Измиват и се слагат в тенджера да се сварят. Добавя се сол. Картофите се прецеждат. Добавят се маслото и прясното мляко. Намачква се на пюре.

Свинското варено се нарязва на пържоли. Киселите краставички се режат на филийки. Сглобява се чинията. Слагат се по 2 пържоли. Добавят се гъбките. Залива се със соса. Пюрето се слага в шприц и се правят розички. Слага се филийка кисела краставичка за листо на розочките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар