Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Чийзбургер кесадия

Чийзбургер кесадия

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Чийзбургер кесадия
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Не вярваме, не вярваме, че някой може да му устои, веднъж усетил аромата на Чийзбургер кесадия"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязана
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • кетчуп - 4 с.л.
  • бекон - 100 г нарязан на кубчета
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 2 ч.л. на прах
  • чесън - 2 ч.л. на прах
  • чедър - 150 г сирене
  • тортили - 2 питки
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в тиган. Добавяме лука и готвим до прозрачност. Добавяме каймата и разбъркваме, докато се сготви.

Овкусяваме със соса Уорчестър, кетчупа, бекона, солта, пипера, чесъна, лука и разбъркваме всичко добре. Оставяме да къкри за около 5 минути.

Върху хартия за печене слагаме едната тортила питка, отгоре разпределяме каймата и настъргваме Чедъра.

Отгоре слагаме друга тортила и намазваме с олио. Запичаме кесадиите в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10-на минути, докато се разтопи сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: