Памук погачата на Лора и Стоян

02/03/2019
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф9815693410
"И когато гостите попитат, каква е тази вкусна погача, с която ги нагостихте, знаете какво да отговорите"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 625
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • брашно - 550 г
  • вода - 150 мл топла
  • зехтин - 120 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мляко - 50 мл топло
  • мая - 20 г прясна
  • масло - за намазване на тавата
  • яйца - за намазване на погачата
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошете маята и добавете захарта, прибавете топлото мляко и оставете да шупне.

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. В него сипете водата, зехтина и шупналата мая, замесете меко и еластично тесто, оставете да втаса на топло за 1 час.

Разделете втасалото тесто на 15 малки топчета и ги подредете в тава намазана с малко масло, оставете да втаса за 40 минути.

Намажете погачата с разбитото яйце с малко вода и поръсете с маково семе.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете памук погачата до готовност за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна борисова
Зехтинът може ли да се замени с олио?
1
0
Мария Симова
Мария Симова
02.03.2019 15:22
Да, разбира се че може.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв