Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с лапад и рокфор

Пиле с лапад и рокфор

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Пиле с лапад и рокфор1 / 2
06/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лапад - 300 - 400 г
  • олио - 50 мл
  • коняк - - 50 мл
  • синьо сирене - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Синьото сирене ми е любимо. Много наситен вкус. Предпочитам го с по-ниска масленост - до 50%.

Леките меса отлично си партнират със синьо сирене.

Продукти: предните, задните бутчета и гърдите на едно пиле.

Месото, натрито със сол и пипер, леко се зaпържва в мазнината.

Добавя се лападът, добре измит и нарязан, и конякът. Ври тихо под капак 30 мин.

Слага се сиренето, начупено на парченца и ври още 5 мин. Готово. Ако имате и розе сте супер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: