Начин на приготвяне
Измийте и нарежете месото на кубчета, поставете го в тенджера със студена вода и го поставете на котлона да заври. Докато заври, премахвайте образувалата се пяна на повърхността.
Нарежете лука и скилидката чесън на ситно, прибавете ги заедно с дафиновия лист и зърната черен пипер, оставете да се вари до готовност на месото.
През това време измийте ориза много добре под течаща вода и прецедете. На дъното на тава разпределете ориза равномерно, подредете месото върху него и залейте с 6 ч.ч. от бульона на месото, ако не ви достигне, добавете топла вода.
Посолете ястието на вкус, а отгоре разпределете нарязаното на кубчета масло. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на свинското с ориз.
Извадете готовото ястие от фурната и завийте с чиста кърпа да се задуши.
Не оставяйте свинското с ориз във фурната, така изсъхва месото и препича.