Славянов Гювеч

ЕленаЕлена
Чирак
6238476456
Славянов Гювеч2 / 2
03/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Знаете точно за какво говорим - вкусен гювеч с ориз, зеленчуци и малко свинско за разкош"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 стрък
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • тиквички - 2 малки
  • домати - 1 бр. (стандартен 600 мл)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате с желаното количество олио първо месото, което предварително е поръсено с черен пипер и сол. Прехвърляте го в гювеча.

В същата мазнина задушавате лука, чесъна и всички останали зеленчуци.

Добавяте пасираните стерилизирани домати, ориза, добавяте 1-2 чаши вода и овкусявате с подправките и магданоза.

Слагате в студена фурна и пускате на 200°C с вентилатор за около 45 мин. При необходимост добавяте още вода, в зависимост от готовността на ориза и гъстотата, която предпочитате.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: