Ловджийски гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ловджийски гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Месото на диво прасе придава невероятен аромат на този ловджийски гювеч. Аромат, който може да ви накара сами да грабнете пушката!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г от диво прасе
  • мас - 100 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 броя
  • картофи - 4 - 5 броя средни
  • червен пипер - 1 ч.л. пълна
  • яйца - 5 броя
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го сложете да се маринова за 4 часа в равни части оцет, вино, вода, малко бахар, дафинов лист и черен пипер на зърна.

След това го отцедете и го задушете в свинската мас заедно с малко вода и нарязания едро лук.

След като се запържи, го разбъркайте с червения пипер. Прехвърлете го в пръстен гювеч и добавете обелените и едро нарязани картофи и ситно нарязани домати.

Долива се малко от маринатата с дафиновите листа и зърна от подправките и се разбърква, като се овкусява със сол. Може да добавите и други подправки по избор. Пече се около 90 минути в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Поли
Поли
яйцата са за да си ги опържиш, ако не стане гювеча :):)
08.06.2013 21:05
5
марти
марти
Страшно недомислени са рецептите ... не се упоменава употребата на всички съставки , количествата понякога са неточни ..през пръсти ги пише някой ..
20.03.2013 12:38
1
диана
диана
а яйцата за какво са
20.03.2013 12:35
2