Начин на приготвяне
Нарежете телешкия шол на едри парчета. Картофите също нарежете на едри кубчета а лука, всяка глава на четири части. Може да ги сложите с обелките - така гювечът става по-вкусен.
Почистете гъбите и всяка гъба нарежете на четири парчета. Морковите също нарежете на едро с чушката. Сипете олио в гювеча и изсипете месото с всички зеленчуци.
Овкусете със сол, доматения сок, черния пипер, бахара и дафиновия лист.
Хубаво разбъркайте и сипете една водна чаша вода. Поръсете с черен пипер, сложете капака и пъхнете в печката за около 3 часа на ниска температура. (150-160).
За повече запичане към края отстранете капака и печете гювеча с телешко за 10 минути.
Телешкият шол в гювеч с зеленчуци е готов.
Коментари