gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Брюле»Каталунски крем на фурна

Каталунски крем на фурна

Каталунски крем на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 7ВИДЕО
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Важно - насладете се на този крем на фурна преди Каталуня да обяви независимост от Испанската кухня и да си скрие рецептите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко (отделете 150 мл за жълтъците) на котлона заедно със захарта, кората от лимон, портокала и канелата.

Изчакайте да се разтопи захарта и отместете. Разбийте жълтъците с царевичното брашно и прясното мляко (което заделихте) до гладка хомогенна смес.

Излейте топлото мляко при тях на тънка струйка, като не спирате да бъркате (преди да го смесите го прецедете с фина цедка от корите и канелата).

Внимавате да не се сварят жълтъците. Върнете в тенджера на котлона изчакайте да се сгъсти крема.

Разсипете в купички за крем карамел и изпечете на водна баня до златиста коричка. Извадете и изчакайте да се охлади напълно. Поръсете с кафява захар, която при сервиране, разтопете с горелка.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: