Рибена чорба с резене

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Рибена чорба с резене2 / 2
07/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Да знаете само колко е вкусна Рибената чорба, когато към нея прибавите и малко резене, допълнително ще си поискате"

Необходими Продукти

  • рибни котлети - 300 г
  • рибена глава и кости - 1 кг /за бульон/
  • резене - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • лимони - 1 бр.
  • праз - 4 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 2 бр.
  • ряпа - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • ориз - 100 г
  • домати - 400 г на кубчета
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 50 - 60 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Найлейте 2 л вода в дълбока тенджера и сложете вътре рибената глава, костите и котлетите.

Подправете със сол и черен пипер. Прибавете зелената част на главата резене към бульона и оставете да ври на умерен огън.

Загрейте зехтин в дълбок съд. Нарежете лука, морковите, стръковете праз и целина и главата ряпа.

Прехвърлете всички зеленчуци в тигана и сотирайте. Накълцайте чесъна ситно и прибавете. Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер и оставете зеленчуците да се задушават на умерен огън.

След това добавете ориза и запържете, докато зрънцата му станат прозрачни. Нарежете резенето на филийки и го прибавете в съда. Сипете консервата домати и оставете всичко да покъкри на умерен огън като разбърквате периодично.

Свалете съда с бульона от котлона. Извадете котлетите и рибената глава и изхвърлете костите.

Прецедете бульона през фина цедка и го излейте обратно в тенджерата. Върнете съда на котлона и прехвърлете вътре ориза и зеленчуците. Оставете супата да заври и гответе на умерен огън за кратко.

През това време отделете месото от рибните котлети и главата, като внимателно остраните всички кости. Оставете почистеното месо на страна.

Долавете бучка масло в рибената чорба, за да направите бульона по-плътен. Пуснете и няколко резенчета лимон. Накрая добавете и месото и свалете от котлона.

Гарнирайте с накълцан пресен магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: