Начин на приготвяне
Маята слагаме към брашното. В млякото добавяме яйцето, солта и захарта. Постепенно към тази смес прибавяме и част от брашното, докато започне да се отделя от съда, в който го месим.
Изваждаме го от него и върху масата започваме да го месим, докато стане средно меко тесто.
После с пръсти вземаме от олиото и продължаваме да го месим до изчерпването му.
След което го разточваме на кора и я намазваме с кравето масло. Навиваме на руло, режем го под наклон, така че да се получат триъгълници.
Краищата на рулото навиваме на охлюв и го слагаме в средата на тавата. Около него редим триъгълници, като помежду им оставяме място. Върху тях редим втори ред триъгълници, така че широкият им край леко да пада в свободното място между триъгълниците на първия ред.
След втасване на питката, намазваме с яйце и печем до готовност на 180 градуса.
Коментари