Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфалини с песто дженовезе

Фарфалини с песто дженовезе

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Фарфалини с песто дженовезе
Снимка: Зори
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Фарфалини и песто дженовезе - класическо предложение от Италианската кухня, на което няма да устоите"

Необходими Продукти

  • фарфалини - 500 г
  • за пестото
  • босилек - 300 г
  • кедрови ядки - 40 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 140 мл Екстра върджин
  • лимонов сок - сокът от 1 лимон
  • пармезан - 80 г, настърган
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пестото: целите листа босилек, кедровите ядки и скилидките чесън се поставят в подходящ съд, налива се зехтинът и всичко се пасира. Добавя се сокът от лимона, настърганият пармезан, овкусява със сол на вкус. Разбърква се хубаво.

В дълбок съд с вряща подсолена вода се добавя супена лъжица олио и фарфалините. Сваряват се според желаната степен на готовност (следвайте указанията на производителя).

Прехвърлят се в гевгир, измиват се със студена вода и се отцеждат.

Пастата се разпределя в порционни чинии. Върху фарфалините се слага от готовото песто, гарнира се с листенца пресен босилек.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: