Начин на приготвяне
Почистете и измийте дробчетата хубаво под течаща студена вода.
Отцедете ги и ги сварете в тенджера с вода и супена лъжица сол.
Загрейте зехтина и маслото в тиган и добавете нарязаните на ситно лук, чесън и печурки.
Оставете ги да се задушат до омекване. Добавете към тях коняка, клонката розмарин и няколко едро накъсани листа салвия.
След няколко минути дръпнете от котлона.
Сложете в блендер задушените зеленчуци и сварените дробчетата, добавете черен пипер, сол, суха мащерка на вкус и 1 - 2 с.л. от бульона, в който са се варили дробчетата.
Пасирайте до хомогенна смес.
Прехвърлете в бурканчета и съхранявайте в хладилник.
Сервирайте пастета с хрупкава франзела или френски хляб.
Пилешкият пастет по стара френска рецепта е много вкусен!