Празнична ананасова торта

06/03/2019
"Когато поводът е специален, ама наистина специален - заложете на тази разкошно Празнична ананасова торта - с нея ще е и незабравим"
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за блата
  • брашно - 3 ч.ч пресято
  • захар - 1 ч.ч. аз ползвам кафява
  • орехи - 1 ч.ч. бадеми, нарязани на дребно
  • бакпулвер - 1 ч.л. може и сода бикарбонат
  • канела - 1 ч.л. и 1 ванилия
  • яйца - 4 бр. на стайна температурата
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • банани - 4 - 5 бр. намачкани, зависи от големината им
  • ананас - 1 ч.ч. нарязан на дребно от консерва
  • за крема
  • крема сирене - 200 г Филаделфия
  • маскарпоне - 200 г /може рикота или извара/
  • сметана - 400 мл течна
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 1 и1/2 - 2 ч.ч. на вкус
  • ванилия - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам сухите продукти за блата и към тях прибавям течните - т.е. разбитите яйца, бананите, ананаса, нарязан на кубчета и последно олиото. Разбърквам добре до получаване на еднородна смес, може да разбърквате и с миксер.

Разделям в купи на 3 равни части и пека в тава с диаметър 24- 25 см върху кухненска хартия в предварително загрята фурна на 170-180°С около 20 мин до суха клечка.

Може да се изпечем 1 блат и след като изстине, да се раздели на 3 части.

Докато блатовете се пекат, разбиваме маскарпонето с филаделфията и постепенно добавяме и сметаната, маслото, пудрата захар и ванилията.

Пристъпваме към сглобяване на ананасовата торта - намазва се с крем между блатовете, отстрани и отгоре обилно с крем.

Между блатовете поръсвам с крокан, моят е само от захар, но може и с нарязани на много дребно изпечени ядки от орехи, бадеми - по желание.

Декорирах с крокан и изсушен ананас - нарязвам на шайби 1 ананас, обелвам го и изсушавам във фурната на 50- 70°С на скара върху хартия за печене, като позасъхнат, махам хартията.

Не съм сиропирала блатовете, защото бяха пресни, а по принцип те са по- сочни от плодовете.

Ако желаете, може да ги напръскате с останалия сок от консервата.

Добре е преди консумация празнична ананасова торта да престои поне 10 часа.

Източник: Краси Петрова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар