Начин на приготвяне
Смесвам сухите продукти за блата и към тях прибавям течните - т.е. разбитите яйца, бананите, ананаса, нарязан на кубчета и последно олиото. Разбърквам добре до получаване на еднородна смес, може да разбърквате и с миксер.
Разделям в купи на 3 равни части и пека в тава с диаметър 24- 25 см върху кухненска хартия в предварително загрята фурна на 170-180°С около 20 мин до суха клечка.
Може да се изпечем 1 блат и след като изстине, да се раздели на 3 части.
Докато блатовете се пекат, разбиваме маскарпонето с филаделфията и постепенно добавяме и сметаната, маслото, пудрата захар и ванилията.
Пристъпваме към сглобяване на ананасовата торта - намазва се с крем между блатовете, отстрани и отгоре обилно с крем.
Между блатовете поръсвам с крокан, моят е само от захар, но може и с нарязани на много дребно изпечени ядки от орехи, бадеми - по желание.
Декорирах с крокан и изсушен ананас - нарязвам на шайби 1 ананас, обелвам го и изсушавам във фурната на 50- 70°С на скара върху хартия за печене, като позасъхнат, махам хартията.
Не съм сиропирала блатовете, защото бяха пресни, а по принцип те са по- сочни от плодовете.
Ако желаете, може да ги напръскате с останалия сок от консервата.
Добре е преди консумация празнична ананасова торта да престои поне 10 часа.
Източник: Краси Петрова от Кулинарна мрежа